Coaching

“Na een intense privéperiode besloot ik in 2014 voor het eerst naar een coach te gaan. Ik voelde enige weerstand omdat ik gewend was alles zelf op te lossen. Toen ik dit aarzelend aan iemand vertelde, zei die persoon: “Coaching is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven.” en ze had gelijk; Dankzij coaching kon ik patronen doorbreken die ik alleen niet kon identificeren”.

Coaching begint met een duidelijk doel dat voor jou belangrijk is, niet omdat je partner, manager of vriendin vindt dat je "moet" veranderen.

Verandering kan lastig zijn, aangezien een groot deel van ons gedrag wordt bepaald door onbewuste reflexen. Ons brein houdt niet van verandering, omdat dit energie kost. Daarom bedenken we excuses, zoeken we afleiding en vertonen we vermijdend gedrag. Op korte termijn voelt dit comfortabel, maar op de lange termijn levert het geen voldoening op en kunnen we zelfs ernstig vastlopen.

Als jouw coach help ik je om inzicht te krijgen in wat je belemmert om je huidige (ongewenste) situatie te veranderen naar gewenste doelen.

Het leven en de wereld zijn niet volledig controleerbaar, maar je eigen gedrag is dat wel. In een tijd waarin we vaak afhankelijk lijken te zijn van externe factoren zoals goedkeuring of omstandigheden, is het belangrijk om te onthouden dat je meer invloed hebt dan je denkt om een andere wending te geven aan je leven.

Voor welke thema’s kun je mij inschakelen?

  • Effectiever en efficiënter werken
  • Stressreductie en ontspanning
  • Brain Balance
  • Effectief communiceren & beïnvloeden